Kde tetování nejvíce bolí

Správné rozhodnutí kam si chcete nechat umístit vaše nové tetování je stejně důležité, jako výběr tetovacího vzoru. Už při vybírání z různých motivů tetování by jste si měli pečlivě rozmyslet, kam tetování vlastně chcete umístit. Umístění motivu by mělo odpovídat jeho rozměrům a složitosti. Na těle existují partie, kde určité motivy nepřicházejí v úvahu. I pro sebe zkušenějšího tatéra jsou zkrátka určité partie více obtížné než ty ostatní.

Tetování a bolest

Tetování a bolest

Znáte to moc dobře. Existují v podstatě dvě skupiny lidí, které vám o bolestivosti tetování tvrdí své. Jedni si za každou cenu stojí za tím, že tetování nebolí, nebo dokonce že je to příjemný pocit. Tito lidé nemusejí být nutně lháři nebo rádoby hrdinové, každý člověk má svůj specifický práh bolesti, co je pro jednoho šimrání může být pro druhého nesnesitelná bolest. Obecně propracovanější vzory, které obsahují složité tvary nebo více barev bolí nejvíce. Odpověď proč je jednoduchá. Při složitějším vzoru, se jehla častěji obouvá do naší kůže. Na začátku cítíme pár píchanců, které nejsou tolik nepříjemné, ale jakmile je naše kůže rozdrbaná a je z ní jedno velké řečiště, už cítíme každý proud vzduchu, který se do naší kůže opře. Nejvíce by vám o bolesti pověděl člověk s kompletně dokončeným Irezumi. Právě ten zažije bolest na celém těle a má zkušenost s tím, kde tetování nejvíce bolí. Pokud vám tedy někdo tvrdí, že tetování nebolí, nemusí být nutně lhář, ale berte tento názor trochu s rezervou a nedivte se, když to u vás bude jiné.

Jak bolí tetování

Přehled bolestivosti tetování na celém těle. Čím větší „kolečko“, tím větší bolest.

 

Druhým rozšířeným názorem ke kterému se přiklání většina je ten, že tetování bolí a to dost. Je to pravda, ovšem jak kde a jak s čím. Opět je třeba tento názor brát trochu s nadsázkou. Existují lidé, kteří trpí přecitlivělostí na bolest, tito lidé by se v žádném případě neměli tetovat, protože každé píchnutí by pro mě znamenalo nesnesitelnou bolest. Tetování se dá přežít kdekoliv na těle, ovšem bolest je různá. Obecně platí zásada, že plochy s menší tukovou vrstvou, bolí nejvíce. Mnoho dívek si před prvním tetováním zjišťuje zda tetování bolí, většinou se dozví že trochu ano, ale dá se to přežít. Protože se jedná o první tetování, umístí ho na nějaké nenápadné místo, jakým je třeba kotník. Při tetování jsou pak velmi překvapeni jak je toto místo bolestivé právě proto, že je na něm málo podkožního tuku.

První tetování

Dalším faktorem, který rozhoduje o tom jak bude tetování bolestivé, jsou nervová zakončení. Ty máme sice po celém těle, ovšem jejich hustota je v určitých paritích větší než jinde. Jedná se např. o obličej, genitálie, ucho, apod. Dávejte si pozor kam si kérku v těchto případech dáváte.

Většina prvních tetování směřuje na kotník či lopatku. Tyto partie nejsou tolik na očích a v případě, že se nám naše tetování okouká (což se nám na zádech jen tak nestane) není to takový problém. Zmíněné partie jsou ale poměrně dost bolestivé, proto se jim při prvním tetování raději vyhněte. Jako ideální místo se tak stále jeví rameno, či předloktí (blíže k loktu tetování více bolí).

Partie které bolí nejvíce

Tetování a bolestTakže si to hezky zrekapitulujeme. Tetování nejvíce bolí tam, kde máme nejméně tuku a kde se nalézá nejvíce nervových zakončení, takže o které partie se jedná? Především o hrudník, páteř, obličej, genitálie, lopatky, nárty, kotníky a lokty. Existuje sice více partií kde tetování silně ucítíte, ale tyto podle nás vedou. Pokud si necháváte tvořit nějaké větší či složitější tetování na zmíněných partiích, pravděpodobně se nevyhnete několika opakovaným sezením a to právě kvůli bolesti. Počet sezení je individuální a záleží pouze na tom jak se domluvíte s tatérem.

Tetování je zákrok který uvede do chodu náš imunitní systém. Naše tělo se pokouší o regeneraci a chová se úplně stejně jako při infekci či nějakém zranění. Nedivte se tedy, pokud po náročném tetování skončíte doma s horečkami a nateklými uzlinami, hlavní je vaši novou kérku mazat regenerační mastí, kterou jste dostali v tetovacím studiu.

Jak utišit bolest

Určitě teď mnoho lidí napadne, že medicína už je dnes velmi daleko, takže musí zákonitě existovat způsob, jak se nežádoucí bolesti vyhnout. Je to pravda, ale stále se ukazuje, že neexistuje naprosto ideální řešení. Pokud se bojíte bolesti můžeze samozřejmě použít různé druhy anestetik. Často se používají prášky, masti, nebo také alkohol či drogy. Tatéři nedoporučují ani jednu z těchto věcí. Pokud je člověk pod vlivem alkoholu či drog je jasné že se nejen hůře tetuje kvůli neposednosti zákazníka, ale zmíněné prostředky ředí krev, takže tetování více krvácí a je mnohem složitější dostat tetovací barvu pod kůži. Masti také rovněž nejsou vhodné, protože povrch kůže je po nich velmi mastný a tetování se rozpíjí a celkově se špatně provádí. Nejlepé tedy uděláte, pokud se všem podobným nástrojům pro utišení bolesti vyhnete a na tvorbu vašeho tetování přijdete odpočatí, najedení a pokud možno klidní.